— dinsdag 14 maart 2017, 11:47 | 0 reacties, praat mee

NYT: ‘onze rol is: to cover the hell out of powerful people’

Freek van den Bergh / ANP

Hoofdredacteur Dean Baquet van The New York Times wist meteen wat de rol van de pers moest zijn, na de verkiezingsoverwinning van Donald Trump. Dit vertelt hij in een gesprek met mediacolumnist Jim Rutenberg op het SXSW Festival in Texas.

Het is volgens de hoofdredacteur niet hun taak om tegen Donald Trump te zijn, maar wel om de macht nauwlettend te controleren. Het negeren van leugens van Donald Trump is volgens Dean Baquet daarom simpelweg geen optie. “Het is belangrijker om verslag te doen van alle onwaarheden. Je moet dat niet negeren. Als iemand die zo machtig is liegt, moet je opschrijven dat hij liegt.”

Over aangekondigde bezuinigingen bij The New York Times maakt Baquet zich geen zorgen. Ongeveer 1300 redacteuren verliezen hun baan, maar op de belangrijke afdelingen blijft iedereen. Hieronder vallen onder meer het bureau in Washington, oorlogsverslaggeving en onderzoeksjournalistiek.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.