— vrijdag 2 februari 2018, 08:59 | 0 reacties, praat mee

RTV Utrecht blijft lokale omroep voor stad Utrecht

De Zadelstraat in Utrecht, met uitzicht op de Dom | Lex van Lieshout / ANP

RTV Utrecht blijft de lokale omroep van de gemeente Utrecht. De omroep mag in ieder geval de komende vijf jaar programma's maken voor en over de stad. Dat heeft de gemeenteraad bepaald na advies van een externe commissie.

Voor het eerst in vijftien jaar was RTV Utrecht afgelopen jaar niet de enige die aasde op de uitzendlicentie. Ook De Utrechtse Internet Courant (DUIC) dong mee. De twee partijen onderzochten eind vorig jaar nog de mogelijkheid tot samenwerking, maar die gesprekken liepen op niets uit.

De uitzendlicentie wordt iedere vijf jaar voor een even zo lange periode verlengd. Volgens de adviescommissie, die onder leiding stond van lector journalistiek Piet Bakker van de Hogeschool Utrecht, sprak een voorkeur uit naar RTV Utrecht omdat deze met een betere financiële onderbouwing op de proppen was gekomen.

DUIC wilde eventuele tekorten opvangen met extra subsidie, meldt het AD. DUIC kon volgens de adviescommissie daarnaast zijn ambities voor de komende jaren niet goed genoeg onderbouwen.

Bekijk meer van

RTV Utrecht DUIC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.