persveilig seminar

— dinsdag 9 juni 2015, 09:25 | 0 reacties, praat mee

‘Online reclame in 2018 tv-bestedingen voorbij’

ANP Olaf Kraak

In 2018 zullen de wereldwijde bestedingen aan tv-reclame worden ingehaald door internetreclame. Dat voorspelt PwC in de Global Entertainment & Media Outlook 2015-2019. De totale reclamebestedingen in de entertrainment en mediamarkt blijven de komende vijf jaar groeien met gemiddeld 5 procent per jaar. Digitale reclamebestedingen groeien het hardst: met gemiddeld 12 procent per jaar, tegenover een bescheiden groei van 1,2 procent per jaar in niet-digitale uitgaven, aldus PwC. Laatste wijziging: 9 juni 2015, 09:32

Internetreclame groeit met 10,7 procent per jaar en gaat naar verwachting in 2018 de bestedingen aan tv-reclame voorbij. De toenemende wereldwijde internetdichtheid is een belangrijk fundament voor de groei van internetreclame. In 2017 heeft meer dan de helft van de wereldbevolking toegang tot mobiel internet. Ennèl van Eeden, mediaspecialist bij PwC: “Het mobiele internetgebruik is een belangrijke katalysator voor onder andere betaalde muziek- én videostreamingdiensten. De consument besteedt steeds meer tijd op mobiele apparaten en dit trekt weer forse reclamebestedingen aan”.

De Global Entertainment & Media Outlook 2015-2019 van PwC voorspeltverder een jaarlijkse groei in mobiele internetreclame van 23 procent per jaar gedurende de komende vijf jaar. Volgens Van Eeden verandert de manier waarop wij videocontent tot ons nemen in een rap tempo. “De consument maakt geen onderscheid tussen digitaal of niet-digitaal. Waar het om gaat, is dat de keuze bij de consument ligt en digitaal maakt dit mogelijk. De consument bepaalt wat, waar, wanneer en hoe hij content tot zich neemt”, aldus Van Eeden. “Het advies aan bedrijven in deze sector is dan ook drieledig: innoveer rond het product en de beleving ervan, ontwikkel relaties met consumenten die via verschillende kanalen verlopen én zet mobiel (met in toenemende mate video) centraal.”

Bekijk meer van

PwC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.