basis naar compleet

— maandag 19 augustus 2019, 14:02 | 0 reacties, praat mee

Onderzoeksjournalist Peter Teffer voor Follow The Money aan de slag

Onderzoeksjournalist Peter Teffer | Foto: Geert Snoeier

Het journalistieke platform Follow the Money (FTM) gaat onderzoek doen naar de besteding van EU-gelden in Nederland. Freelance onderzoeksjournalist Peter Teffer gaat daarom de komende maanden bij FTM aan de slag. Laatste wijziging: 19 augustus 2019, 15:31

Vragen die aan bod komen zijn onder meer hoe lidstaten in Brussel onderhandelen over de komende meerjarenbegroting 2021-2027 en op welke manier EU-subsidies in Nederland zijn uitgegeven.

Teffer peilt onder meer of de projecten het ook zonder EU-subsidie hadden gered, of het geld doelmatig is besteed en hoe duurzaam de gefinancierde projecten zijn.

Teffer werkt sinds 2002 als journalist en is auteur van het boek Dieselgate: Hoe de industrie sjoemelde en Europa faalde (2017). Hij was de afgelopen vijf jaar in Brussel verbonden aan de Engelstalige nieuwswebsite EUobserver, gespecialiseerd in achtergronden en onderzoek over de EU. Volgend jaar verschijnt een nieuw boek over de EU, bij uitgeverij Volt. Eerder werkte hij bij NU.nl en NRC Handelsblad, en publiceerde hij in media als Deutsche Welle, the International New York Times en Vrij Nederland.

Bekijk meer van

Peter Teffer Follow The Money

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.