word studentlid

— woensdag 27 september 2017, 15:16 | 0 reacties, praat mee

Harry Lensink naar FTM: ‘Back to basic’

Harry Lensink naar FTM: ‘Back to basic’

Even niets met de journalistiek van doen hebben. Dat vond Harry Lensink (1968) een fijn idee toen hij eind 2016 te horen kreeg dat hij boventallig was verklaard bij zijn toenmalige werkgever Vrij Nederland. Nadat hij zich samen met de rest van de redactie een jaar lang bezig had gehouden met de transitie van weekblad naar maandblad had hij wel even een trauma te verwerken, geeft hij toe. “We hadden een pittig jaar achter de rug. En toen vloog ik er als klap op de vuurpijl ook nog eens uit. Ik wilde de tijd nemen om even goed na te denken over de toekomst.”

Lensink nam een sabbatical van zes maanden. Om tot rust te komen, te sporten en klusjes in huis te doen. (“Ik kwam erachter dat ik nog best handig ben.”) Ondertussen dacht hij na over de toekomst: wilde hij verder met managen zoals de misdaadjournalist tijdens de laatste van zijn elf jaren bij Vrij Nederland had gedaan? De conclusie: Lensink wilde back to basic, en weer vooral meer gaan schrijven. Iets wat er tijdens het slot bij Vrij Nederland niet meer echt van kwam.

Dat schrijven doet Lensink met ingang van deze week voor Follow The Money (FTM). In zijn eerste stuk zet hij samen met Dieuwertje Kuijpers de hoofdrolspelers in de Nederlandse cyber security-wereld op een rij. Een tweede en derde artikel – interviews met de twee belangrijkste hoofdrolspelers uit het eerste artikel – staan in de steigers. “Ik wilde al een tijd een andere richting in”, zegt Lensink, die zich jaren lang in de misdaad vastbeet. “Dit is nu mijn nieuwe onderwerp, al laat ik mijn oude onderwerp niet helemaal los. Ik ga vooral kijken naar het juridisch aspect.”

Net als alle andere redacteuren bij FTM werkt Lensink op freelance-basis. Dat doet hij tweeënhalve dag per week voor FTM. De komende twee jaar vult hij de rest van zijn tijd met het schrijven van twee boeken voor Uitgeverij Balans. “Er zijn wel vaste banen, maar daar kan ik minder makkelijk de verhalen maken die ik wil. Het is fijn om bij een club te zitten waar je snel kunt schakelen. Hoewel we allemaal freelancers zijn is het een heel hecht team dat samen aan producties werkt. En die vrijheid van het freelancen bevalt me wel.”

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.