training eu starters

— vrijdag 14 januari 2022, 09:42 | 0 reacties, praat mee

Onderzoekscommissie Capitool-bestorming dagvaardt sociale mediabedrijven

De bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. - © Lev Radin

De commissie die onderzoek doet naar de Capitool-bestorming in Washington vorig jaar, heeft Twitter, Reddit, YouTube en Meta gedagvaard. De onderzoekscommissie wil de sociale mediabedrijven dwingen informatie te geven over de manier waarop hun platforms werden gebruikt om desinformatie en opruiende berichten te verspreiden in aanloop naar de bestorming van het Capitool. Op 6 januari vorig jaar werd het congresgebouw bestormd door een woedende menigte. Laatste wijziging: 14 januari 2022, 09:43

Dat melden diverse media, waaronder NRC. De sociale mediabedrijven zijn in augustus al gevraagd de informatie te delen, maar daar is volgens de commissie niet genoeg gehoor aan gegeven. De bedrijven hebben tot 27 januari om de gegevens aan te leveren.

De commissie wil onder andere weten hoe berichten op de platformen de bestorming voedden en welke maatregelen de bedrijven hebben genomen om te voorkomen dat hun platforms verzamelplekken voor radicalen werden. Meta (het moederbedrijf van Facebook), YouTube en Reddit stellen in een reactie aan internationale persbureaus dat ze actief hebben samengewerkt met de onderzoekscommissie en dat blijven doen. Twitter heeft nog niet reageert.

Bekijk meer van

YouTube Twitter Reddit Meta Facebook

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.