banner festival 23

— donderdag 20 mei 2010, 12:16

Onderzoek naar relatie journalistiek en pr

Professor Frank van Vree, hoogleraar Journalistiek en Cultuur en onderzoeker Mirjam Prenger, allebei werkzaam voor de afdeling Mediastudies van de Faculteit der Geesteswetenschappen, gaan opnieuw de rol van de journalistiek onderzoeken in een veranderend medialandschap. De relatie tussen journalistiek en pr/voorlichting staat hierin centraal. Het onderzoek 'Journalistiek in een veranderend krachtenveld: PR, Voorlichting en Empowerment' is een vervolg op een in 2004 uitgevoerde studie 'Schuivende grenzen: de vrijheid van de journalist in een veranderend medialandschap'. Het Stimuleringsfonds voor de Pers heeft besloten een subsidie van 38.390 euro te verlenen. Laatste wijziging: 21 mei 2010, 11:01

Volgens het persbericht is het doel van het onderzoek de groei van de PR/Voorlichtingsbranche te kwantificeren om vervolgens op basis hiervan een “..uitgebreide empirische analyse van de van de ontwikkelingen in de relatie tussen media en pr en voorlichting, zowel kwantitatief als kwalitatief…” uit te voeren. Op basis van de onderzoeksresultaten zal vervolgens een set van aanbevelingen aan journalisten worden gedaan om hiermee hun positie ten opzichte van deze partijen te versterken.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.