Jodal

— woensdag 29 augustus 2012, 13:24

Aanvragen indienen voor samenwerking

Tot en met maandag 14 september kunnen nog plannen worden ingediend voor experimenten voor regionale samenwerking. Voor de steunregeling voor journalistieke infrastructuur in de regio heeft het Stimuleringsfonds voor de Pers 450.000 beschikbaar gesteld voor 2012, met een maximale hoogte van 150.000 euro per project. Projecten die in de concept- en ontwikkelfase (in 2012) worden gehonoreerd, kunnen in 2013 een aanvraag indienen voor de ontwikkel- en implementatiefase. Voor deze fase heeft het Stimuleringsfonds in totaal 300.000 euro gereserveerd, met een maximum van 100.000 euro per project. Laatste wijziging: 30 augustus 2012, 11:39

De subsidie-aanvragen van de samenwerkingsprojecten worden beoordeeld door het bestuur van het Stimuleringsfonds van de Pers, dat daarbij geadviseerd wordt door een groep van deskundigen. In deze expert-ronde is ook het Commissariaat voor de Media betrokken, zodat in het geval van vormen van publiek-private samenwerking in een vroeg stadium een globale toets kan worden uitgevoerd.

Parallel aan de steunregeling voor journalistieke infrastructuur in de regio werkt het Stimuleringsfonds aan een uitgebreid onderzoek naar het huidige nieuwsaanbod in de regio. Doel daarvan is om in eerste aanleg te komen tot een overzicht van het aantal potentiële nieuwsplatformen in ruim 400 Nederlandse gemeenten. Voor meer informatie over de voorwaarden en criteria kijk bij Persinnovatie.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.