— donderdag 9 mei 2019, 15:56 | 0 reacties, praat mee

Onderzoek naar nevenfunctie NPO-directeur Frans Klein

© ANP

Frans Klein, directeur televisie van de NPO en netmanager van televisiezender NPO 1 vermeldde zijn bestuursfunctie bij een buitenlandse vennootschap niet. De integriteitscommissie van de publieke omroep (CIPO) stelde daar vragen over, want Klein handelde daarmee in strijd met het compliancebeleid en de gedragscode van de NPO, meldt NRC.

De Commissie Integriteit Publieke Omroep (CIPO) is ingesteld om de integriteit bij de Publieke Omroep te bevorderen en te controleren of de governance-code wordt nageleefd. De commissie bevestigt dat onderzoek wordt gedaan naar de wijze van melden van de nevenfunctie en de manier waarop de raad van bestuur van de NPO de melding heeft getoetst.

De VARA zegt eveneens vragen van de CIPO te hebben ontvangen. “Hier werken wij aan mee en we wachten de bevindingen af”, aldus de VARA. Meer bij NRC

Bekijk meer van

VARA NPO Frans Klein CIPO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.