— donderdag 7 mei 2015, 11:48 | 0 reacties, praat mee

RTL Nederland in het rood

RTL Nederland heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een verlies geleden van 3 miljoen euro, tegen een winst van 6 miljoen in het laatste kwartaal van 2014. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers [.pdf] van moederbedrijf RTL Group, die vandaag zijn verschenen. De daling wordt door RTL Group verklaard door een zwakke markt voor televisiereclame in Nederland (geschat op ruim 7 procent daling jaar op jaar), lagere marges op andere activiteiten en gestegen productiekosten. Inkomsten uit digitale activiteiten stegen bij RTL Group fors met ruim 66 procent naar 88 miljoen euro. In het laatste kwartaal van 2014 was dat nog 53 miljoen. Het mediabedrijf schrijft dat toe aan 'organische groei' en recente overnames in het digitale gebied.

Bekijk meer van

RTL Nederland RTL Group

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.