NVJ compleet lid

— dinsdag 7 november 2023, 15:33 | 0 reacties, praat mee

Omtzigt en Timmermans zeggen komend RTL-debat af

Omtzigt en Timmermans zeggen komend RTL-debat af
Pieter Omtzigt (NSC) en Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) voorafgaand aan het RTL-verkiezingsdebat in het Amsterdamse debatcentrum Felix Meritis. - © Sem van der Wal/ANP

Pieter Omtzigt (NSC) en Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) hebben het RTL-debat van aanstaande zondag afgezegd en doen niet mee. Dat meldt de nieuwsorganisatie zelf. Daardoor ontstaat ruimte voor D66-voorman Rob Jetten en SP-leider Lilian Marijnissen. Zij nemen het op tegen Dilan Yeşilgöz (VVD), Geert Wilders (PVV), Caroline van der Plas (BBB) en Esther Ouwehand (PvdD). Laatste wijziging: 7 november 2023, 21:07

Op de website van RTL Nieuws zegt Ilse Openneer, hoofdredacteur RTL Nieuws: ‘We hebben Omtzigt en Timmermans lang geleden uitgenodigd. Ze gaan helaas niet op de uitnodiging in. We vinden het teleurstellend dat zij het gesprek over onderwerpen die de RTL-Nieuwskijker echt bezighouden, op deze manier niet aangaan’. Timmermans zei al twee weken geleden dat hij niet zou komen, Omtzigt meldde zijn afmelding dinsdagmiddag bij RTL Nieuws. Door de afzegging van de twee partijen schuift de SP nu aan.

Tegenover De Telegraaf zegt een woordvoerder van PvdA-GroenLinks: ‘Er zijn ook andere debatten en mediamomenten’. Dezelfde woordvoerder zegt dat er ‘keuzes’ gemaakt moeten worden. Een woordvoerder van NSC zegt dat de partij afhaakt door de ‘opzet’ van het debat dat ‘minder goed bij ons past’.

De opzet van het debat zal iets anders zijn dan het eerste debat. ‘Op 12 november nodigen we méér lijsttrekkers uit om de zorgen en vragen van leden van ons RTL Nieuwspanel te beantwoorden en zo een gesprek tussen kiezers en lijsttrekkers op gang te brengen’, aldus Oppenneer. De presentatie is in handen van Frits Wester, Meike de Jong en Renze Klamer. Gijs Rademaker van het RTL Nieuwspanel zal de thema’s toelichten. Het debat begint zondag om 21.30 uur en is live te zien op RTL4 en de RTL Nieuws-app.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.