word actief nvj klein

— vrijdag 30 augustus 2019, 10:36 | 0 reacties, praat mee

Nederlandse media werken aan kijk- en luisterplatform

Beeld: NPO

De NPO, RTL, Talpa, de NOS en DPG Media werken aan een nationaal kijk- en luisterplatform. Met dat platform willen de mediapartijen de strijd aangaan met techreuzen als YouTube en Netflix. Na een jaar van overleggen ligt er nu een principeafspraak. Laatste wijziging: 30 augustus 2019, 10:37

Dat meldt het Algemeen Dagblad, dat schrijft dat de Tweede Kamer naar verwachting volgende week over het plan wordt geïnformeerd door mediaminister Arie Slob. Hij was initiatiefnemer voor het project.

Hoe het platform er precies uit gaat zien is nog onbekend. Hetzelfde geldt voor het verdienmodel: onduidelijk is nog of de dienst gratis wordt en advertenties gaat gebruiken of dat gebruikers er een abonnement voor moeten afsluiten. Iedere Nederlander moet in ieder geval via een persoonlijke code toegang krijgen tot het platform.

Bekijk meer van

Talpa RTL NPO NOS DPG Media

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.