— maandag 9 september 2019, 08:24 | 0 reacties, praat mee

‘Omroepen willen reclamemaatregel Slob inperken tot kindertelevisie’

NPO Zappelin, het kleuter- en peuterblok van de NPO - © Kippa

De publieke omroepen en de NPO hebben minister Slob (Media) een alternatief plan toegestuurd om minder tv-reclame te schrappen.

In een brief die in handen is van het AD, pleiten ze ervoor om alleen de kinderprogrammering reclamevrij te maken.

In juni presenteerde Slob zijn plannen voor een toekomstbestendige publieke omroep. Daarbij liet hij onder meer weten dat de publieke omroepen tot 20.00 uur volledig reclamevrij moeten gaan worden en maar deels gecompenseerd zal worden.

De omroepen zelf zijn bang dat die ingreep zal leiden tot bezuinigingen, waardoor er zal moeten worden gesneden in de programmering. Het verlies is volgens Frank Volmer, algemeen directeur van Ster, veel hoger dan waar de coalitiepartijen uit lijken te gaan.

Slob zou momenteel nog niet in willen gaan op de brief van de omroepen. Woensdag debatteert hij met de Tweede Kamer over de toekomst van de publieke omroep.

Omroepmedewerkers gaan een dag eerder in Den Haag actie voeren voor de publieke omroep. Ook wordt dan het resultaat van de petitie ‘Publieke Omroep, juist nu!’ aangeboden. Bijna 15.000 mensen hebben de petitie, waarin de initiatiefnemers hu zorgen uitten over de plannen, ondertekend. 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.