website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Omroepen onderzoeken eerlijke beloning man en vrouw

Dolf Rogmans — Geplaatst in Werk op dinsdag 5 september 2017, 08:15

Nieuws

De publieke omroepen onderzoeken of mannen en vrouwen voor gelijk werk gelijk worden betaald. Dat antwoordt staatssecretaris Sander Dekker (Media) op Kamervragen van D66.

‘De NPO heeft mij laten weten dat hij het onderwerp gelijke beloning nadrukkelijk onder de aandacht van de omroepen wil brengen en met de omroepen wil bezien of een ‘quick scan’ (op eigen initiatief) hierbij nuttig kan zijn’, aldus de staatssecretaris.

‘Mij lijkt dat zinvol, maar het is uiteraard aan de omroepen zelf op welke wijze zij dit onderwerp aanpakken’.

D66 stelde de Kamervragen naar aanleiding van een artikel in het AD waarin omroepbazen stellen dat er van salarisdiscriminatie in Hilversum geen enkele sprake is. De politieke partij wilde weten of Dekker bereid was een, ‘zo nodig anonieme, quickscan uit te voeren op gelijkwaardige functies en de beloningsverschillen tussen mannen en vrouwen binnen de publieke omroep’.

D66-Kamerlid Jan Paternotte is blij met Dekkers antwoorden, laat hij aan het AD weten. ‘Dat is hard nodig, want de Britse BBC heeft laten zien dat zelfs bij de meest vooraanstaande publieke omroep ter wereld het flink scheef kan zitten. En één ding is voor D66 duidelijk: mannen en vrouwen behoren voor gelijk werk ook gelijk betaald te krijgen. Zeker bij de publieke omroep die door ons allemaal met belastinggeld wordt betaald en een voorbeeldfunctie heeft.’

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.