— vrijdag 16 oktober 2009, 12:08

Omroep Zeeland verzet zich tegen nota

Omroep Zeeland heeft afwijzend gereageerd op plannen van de provincie Zeeland om de omroep, desnoods onder dwang, te laten samen samenwerken met regionale kranten PZC en BN/De Stem. Het samenwerken is onderdeel van de Medianota 2009-2014, die de commissie Welzijn van Provinciale Staten vandaag bespreekt. De nota stelt dat toekomstige financiering van Omroep Zeeland gekoppeld wordt aan nauwere programmatische en journalistieke samenwerking met beide kranten. Omroep Zeeland zou op dagelijkse basis moet samenwerken met de beide kranten in één mediaconcern. Omroep Zeeland vindt dat daarmee de autonomie van beide bedrijven wordt aangetast.

De organisatie van regionale omroepen in Nederland ROOS en de journalistenvereniging NVJ zijn evenmin over het voorstel te spreken, waar onafhankelijkheid in het geding is. De Mediawet verbiedt bovendien dat een publieke organisatie zoals Omroep Zeeland zich dienstbaar maakt aan het behalen van winst door derden - in dit geval Wegener, als eigenaar van PZC en BN/De Stem.

Omroep Zeeland zegt open te staan voor samenwerkingsverbanden, mits dat vrijwillig gebeurt en er geen juridische belemmering bestaat.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.