— dinsdag 22 juni 2010, 09:54 | 0 reacties, praat mee

Samenwerking TV Oost en De Stentor

Opnieuw gaan een regionale omroep en een regionale krant samenwerken, namelijk de Stentor en RTV Oost. De Stentor gaat videobeelden van RTV Oost gebruiken en RTV Oost gaat een beroep doen op het fotoarchief van de Stentor. In de praktijk zal moeten blijken op welke andere gebieden verdere samenwerking mogelijk is. Uit het persbericht blijkt dat er geen sprake is van integratie van beide organisaties. Beide partijen blijven ook onafhankelijk. RTV Oost werkt ook al samen met TC Tubantia. Laatste wijziging: 13 augustus 2013, 19:53

De samenwerking tussen regionale kranten en omroepen past in de voorstellen van van de commissie Brinkman om de regionale journalistiek in Nederland te versterken. Intensievere samenwerking tussen beide media was een van de belangrijke aanbevelingen van de commissie. Eerder werkten ook al de regionale krant De Gelderlander en de regionale Omroep Gelderland samen. In Brabant onderzoeken BN/De Stem, het Eindhovens Dagblad en Brabants Dagblad samen met Omroep Brabant de mogelijkheden tot een vorming van een regionaal mediacenter.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.