training eu starters

— woensdag 10 maart 2010, 09:05 | 1 reactie, praat mee

Plan voor samenwerking Brabantse media

Kranten BN/De Stem, het Eindhovens Dagblad en Brabants Dagblad gaan samen met Omroep Brabant de mogelijkheden tot vorming van een regionaal mediacenter onderzoeken. Het is geen fusie, alle deelnemers behouden hun onafhankelijke positie. Gehoopt wordt dat een samenwerking de wederzijdse posities in het Brabantse medialandschap kunnen versterken. Vooral op het gebied van innovatie zou door samen te werken veel te winnen zijn. Het onderzoek naar samenwerking sluit aan op het advies van commissie-Brinkman (over de verslechterende positie van de Nederlandse dagbladpers) voor een inniger samenwerking tussen regionale publieke omroepen en regionale kranten. Een studiegroep gaat de komende maanden onderzoeken welke doelgroepen in het bijzonder bereikt moeten worden, melden de deelnemers. Dat moet leiden tot twee (niet nader gespecificeerde) pilotprojecten. Laatste wijziging: 10 maart 2010, 10:29

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Spinhof, 10 maart 2010, 13:59

Volgens Henk Lemckert (hoofdredacteur Omroep Brabant) zijn er vier werkgroepen gevormd waarin alle vier partijen (de drie dagbladen en de omroep) in vertegenwoordigd zijn. Een werkgroep onderzoekt op welke doelgroepen de samenwerking moet richten; een andere onderzoekt welke kanalen er zijn, een derde bekijkt de commerciële en de vierde de technische implicaties van samenwerking. De Provincie (subsidiegever van de omroep) ondersteunt het onderzoek. Eind juni verwacht Lemckert duidelijk te krijgen of de veronderstelde mogelijkheden van samenwerking haalbaar zijn. Als mogelijkheid noemt hij samenweking bij grote Brabantse evenementen als de Brabantse Dag in Heeze (met het ED) of carnaval. Maar ook samenwerking op nieuwe media (mobiel, internet).Lemckert zei dit op het regionaal omroep congres van de regionale omroepen in Ermelo.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.