Tegel Beeld en Geluid

— donderdag 30 augustus 2018, 09:17 | 0 reacties, praat mee

‘OM gaat Rob Mulder vervolgen om aanschaf illegaal vuurwerk’

ANP

Het Openbaar Ministerie (OM) is van plan om journalist Rob Mulder te vervolgen voor het kopen van illegaal vuurwerk. Mulder deed dat eind voor jaar voor een reportage bij RTV Noord, om aan te tonen hoe eenvoudig dat was. Die zaak leidde uiteindelijk tot een breuk tussen Mulder en de omroep.

Mulder had namelijk dezelfde man opgevoerd als een bonafide vuurwerkhandelaar en de man die illegaal vuurwerk verkocht. Voor dat laatste werd de man onherkenbaar in beeld gebracht, maar door het logo op zijn shirt kwam die misleiding uit. Begin dit jaar besloten de omroep en Mulder om niet meer samen te werken.

Mulders advocaat zegt dat hij bericht heeft ontvangen dat het OM nu een zaak wil maken van de aanschaf van het illegale vuurwerk. Tegenover Omroep Groningen (OOG) stelt Mulders adovcaat dat het vermoedelijk op een taakstraf zal uitdraaien. Meer bij OOG

Bekijk meer van

RTV Oost Rob Mulder

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.