website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Oktoberlezing: Who is afraid of the FSB?

Sabien Froger — Geplaatst op maandag 10 september 2018, 09:56

Agenda dinsdag 16 oktober 2018, 20:00 - dinsdag 16 oktober 2018, 23:00, De Rode Hoed, Keizersgracht 102, 1015 CV Amsterdam

In 'Who is afraid of the FSB' - de Russische geheime dienst - praten onderzoeksjournalisten Andrei Soldatov en Eliot Higgins over de Russische informatieoorlog en internetvrijheid in Rusland. Dit is de tweede Oktoberlezing van Raam op Ruslandd na het succes van de eerste voordracht van de Russische bestsellerauteur Boris Akoenin, op 25 oktober 2017, de honderdste verjaardag van de Oktoberrevolutie.

De Rus Andrei Soldatov is kenner van de FSB en schreef met The Red Web een standaardwerk over het Russische internet en de poging van de Russische overheid om internet aan banden te leggen. De Brit Eliot Higgins prikt met zijn organisatie Bellingcat de desinformatie door van het Kremlin, onder meer over de MH17.

Beide specialisten nemen het publiek mee in de wereld van nepnieuws, hackers en informatie-oorlogen. Hoe probeert de Russische overheid door middel van manipulatie van nieuws haar invloed te versterken? Hoe succesvol is ze daarin? En hoe vrij zijn internetgebruikers in Rusland?

Moderator van de avond is Kysia Hekster, voormalig NOS-correspondent in Moskou. Voertaal van deze avond is Engels.

Deze avond is een samenwerking tussen Raam op Rusland en Rode Hoed.

Voor meer informatie en tickets, ga naar https://rodehoed.nl/programma/oktoberlezing-who-is-afraid-of-the-fsb/
banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.