website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Het Land van Aankomst - College Paul Scheffer Utrecht

Sabien Froger — Geplaatst op maandag 10 september 2018, 11:04

Agenda dinsdag 5 februari 2019, 19:30 - dinsdag 5 februari 2019, 21:30, Tivoli Vredenburg, Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht

In zijn boek ‘Het multiculturele drama’ liet Paul Scheffer zien hoe er in ons land langs elkaar heen wordt geleefd. Het zorgde toen voor een grote nationale discussie.

Nu, 20 jaar later, domineren identiteits- en migratievraagstukken nog steeds -en misschien wel meer dan ooit- het maatschappelijk debat. Hoe moeten we omgaan met ons slavernij verleden? En waar staat de populariteit van Thierry Baudet voor?

Paul Scheffer trekt met dit college door het land om aan de hand van de recente geschiedenis in Nederland, Europa en Amerika te laten zien hoe migratie onze wereld veranderd. Met prachtige filmfragmenten trekt hij parallellen tussen het verleden en de uitdagingen van deze tijd. Ook laat hij zijn publiek vragen stellen over de meest actuele controverses.

Met dit college doet Paul Scheffer een hartstochtelijke poging om bezoekers de huidige impasse rond migratie en identiteit beter te laten begrijpen en te overwinnen.

Paul Scheffer is publicist en hoogleraar Europese Studies. Hij schreef onder andere het essay ‘Het multiculturele drama’ en het boek ‘Het land van aankomst’. Momenteel schrijft hij een wekelijkse column in NRC Handelsblad.

Voor meer informatie en tickets, ga naar http://www.haagschcollege.nl/college/landvanaankomst

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.