website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Israeli Politics Decoded

Sabien Froger — Geplaatst op donderdag 15 november 2018, 14:39

Agenda woensdag 12 december 2018, 19:30 - woensdag 12 december 2018, 21:00, De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam

Extreem rechts is aan de macht in Israël, enthousiast gesteund door president Trump. De racistische politiek van de regering-Netanyahu ten opzichte van de oorspronkelijke Palestijnse inwoners is toe aan een grondige analyse. Niemand beter dan David Sheen is in staat dat beleid onder de loep te nemen en van scherp commentaar te voorzien. Zo'n analyse biedt een krachtig weerwoord aan de opkomst van extreem rechts.

David Sheen, geboren in Canada, is een onafhankelijke journalist en filmmaker bekend van zijn verhelderende verslaggeving en analyses ter plaatse van de dagelijkse gebeurtenissen in Israël en Palestina. Voor een hele reeks van lokale, regionale en internationale media. Hij richt zich daarbij primair op raciale spanningen en religieus extremisme, en de afgelopen jaren geeft hij ook lezingen over deze onderwerpen op vele universiteiten in de VS en inmiddels ook voor zes parlementen in Europa. In 2017 heeft de Ierse mensenrechten organisatie Front Line Defenders David tot Huma Right Defender uitgeroepen vanwege zijn publicaties. Voor meer informatie over David Sheen zie zijn website http://www.davidsheen.com en zijn tweets op @davidsheen.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door KAIROS SABEEL en docP.

Klik hier voor tickets.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.