— vrijdag 9 juni 2017, 09:55 | 0 reacties, praat mee

‘Öztürk sleept NRC en Joep Dohmen voor rechter’

Denk-Kamerlid Selçuk Öztürk - © Arie Kievit / ANP

Denk-Kamerlid Selçuk Öztürk gaat NRC en journalist Joep Dohmen voor de rechter slepen, meldt 1Limburg. Öztürk zegt door de publicatie vorig jaar imagoschade en financiële schade te hebben geleden.

Het Tweede Kamerlid werd door de Raad voor de Journalistiek voor een deel in het gelijk gesteld. In een artikel over twee zorginstellingen waarin Öztürk verdacht werd van laakbaar handelen bij financiële transacties oordeelde de raad dat de koppen boven het verhaal te stellig waren. Op het verhaal zelf en de totstandkoming had de raad niets aan te merken.

Verder wil Öztürk een fonds instellen voor lokale bestuurders. Daar kunnen politici dan een beroep op doen als ze een rechtszaak willen aanspannen tegen journalisten die volgens hen niet de waarheid schrijven. Het Kamerlid zegt in De Limburger op dit moment bezig te zijn met het voorbereiden van een motie die een dergelijk initiatief mogelijk maakt.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.