word studentlid

— dinsdag 18 mei 2021, 15:30 | 0 reacties, praat mee

De Groene Amsterdammer en NRC winnen Haagse persprijzen

De Groene Amsterdammer en NRC winnen Haagse persprijzen
Den Haag - © Tobias Kleuver / ANP

De Groene Amsterdammer en NRC hebben de Haagse persprijzen 2021 gewonnen. De Groene ontving De Volharding (voorheen de Jan Paul Bresser Prijs) en NRC De Luis in de Pels, een nieuwe Haagse persprijs die wordt toegekend aan een journalistieke productie waarin het functioneren van de lokale democratie in Den Haag centraal staat. Laatste wijziging: 18 mei 2021, 15:33

De Volharding ging naar David Davidson en Rasit Elibol voor hun reportage ‘Achter de gevels’. De twee verslaggevers deden onderzoek naar misstanden in de Haagse Weimarstraat. Bewoners gaan al jaren gebukt onder overlast door criminele activiteiten, die zich afspelen onder de dekmantel van horeca of winkels. De Haagse Persprijs De Volharding bestaat uit een bedrag van 3500 euro en het beeld ‘De Mus’ van beeldhouwer Loek Bos.

Een eervolle vermelding ging naar Marc Konijn van weekblad Den Haag Centraal voor zijn serie over de toenemende dreiging van de zee door klimaatverandering.

NRC-verslaggevers Merijn Rengers en Joep Dohmen kregen De Luis in de Pels voor een serie over de affaire rond de twee Haagse wethouders van Groep de Mos. Het onderzoek van Rengers en Dohmen richtte zich op de integriteit van het Haagse stadsbestuur. Zij onthulden onder meer dat er banden bestonden tussen financiers van Groep de Mos en de Haagse gokwereld, ook ontrafelden zij waarom de belangrijkste vastgoedambtenaar uit het Haagse stadhuis moest vertrekken. De winnaars van De Luis in de Pels krijgen samen een bedrag van 2000 euro en een kunstwerk van Charles Hendriksen.

Titia Ketelaar van de NRC kreeg een eervolle vermelding voor haar precies geschilderde portret van het Haagse Malieveld. Een jaar lang volgde ze de gebeurtenissen in de huiskamer van de stad. Van grote demonstraties tot zwoegende buitensporters.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.