— woensdag 7 juni 2017, 08:39 | 0 reacties, praat mee

NRC op vingers getikt om kop bij Denk-artikel

Denk-Kamerlid Selçuk Öztürk, Foto: ANP / Arie Kievit

NRC is dinsdag door de Raad voor de Journalistiek op haar vingers getikt voor een kop en onderkop bij een artikel over Denk-Kamerlid Selçuk Özturk. De kop en onderkop boven het op 16 juni 2016 gepubliceerde artikel Onderzoek integriteit Denk-voorzitter Öztürk, waarin de krant stelt dat de Limburgse zorginstelling Daelzicht onderzoek laat doen naar een zakelijke transactie met Öztürk, zijn volgens de Raad te stellig en dus onjuist. Laatste wijziging: 7 juni 2017, 08:40

Dat meldt NRC op verzoek van de Raad op haar eigen website. De krant benadrukt daarbij dat de Raad voor de Journalistiek geen bedenkingen heeft bij het onderzoek naar de zaak zelf. Volgens de Raad heeft NRC deugdelijk onderzoek verricht en zijn de artikelen opgesteld “aan de hand van de destijds voorhanden zijnde feiten en omstandigheden. Bovendien hebben ze voldoende wederhoor toegepast voordat zij tot publicatie overgingen”.

De politieke partij Denk is volgens NU.nl tevreden over de uitspraak. In een verklaring stelt Öztürk: “Ik ben blij dat er een uitspraak ligt waaruit blijkt dat Joep Dohmen (de journalist die het artikel schreef, red.) onzorgvuldig handelde. We kunnen als samenleving niet accepteren dat er geprobeerd wordt om gekozen volksvertegenwoordigers monddood te maken met valse krantenkoppen en onjuiste berichtgeving.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.