— woensdag 7 juni 2017, 08:39 | 0 reacties, praat mee

NRC op vingers getikt om kop bij Denk-artikel

Denk-Kamerlid Selçuk Öztürk, Foto: ANP / Arie Kievit

NRC is dinsdag door de Raad voor de Journalistiek op haar vingers getikt voor een kop en onderkop bij een artikel over Denk-Kamerlid Selçuk Özturk. De kop en onderkop boven het op 16 juni 2016 gepubliceerde artikel Onderzoek integriteit Denk-voorzitter Öztürk, waarin de krant stelt dat de Limburgse zorginstelling Daelzicht onderzoek laat doen naar een zakelijke transactie met Öztürk, zijn volgens de Raad te stellig en dus onjuist.

Dat meldt NRC op verzoek van de Raad op haar eigen website. De krant benadrukt daarbij dat de Raad voor de Journalistiek geen bedenkingen heeft bij het onderzoek naar de zaak zelf. Volgens de Raad heeft NRC deugdelijk onderzoek verricht en zijn de artikelen opgesteld “aan de hand van de destijds voorhanden zijnde feiten en omstandigheden. Bovendien hebben ze voldoende wederhoor toegepast voordat zij tot publicatie overgingen”.

De politieke partij Denk is volgens NU.nl tevreden over de uitspraak. In een verklaring stelt Öztürk: “Ik ben blij dat er een uitspraak ligt waaruit blijkt dat Joep Dohmen (de journalist die het artikel schreef, red.) onzorgvuldig handelde. We kunnen als samenleving niet accepteren dat er geprobeerd wordt om gekozen volksvertegenwoordigers monddood te maken met valse krantenkoppen en onjuiste berichtgeving.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.