— donderdag 19 november 2009, 09:00

Obama spreekt; China verder op slot

Terwijl de Amerikaanse president Obama in China op staatsbezoek was en daar - terughoudend - kritiek uitte op het gebrek aan vrijheid, illustreerde China zijn punt met enkele oekazes aan de pers. Zo werd aan alle media bevolen dat verslagen van Obama's bezoek enkel van het staatspersbereau Xinhua afkomstig mogen zijn. Ook werd hen opgedragen alle artikelen te wissen die aandacht besteedden aan het vragenrondje dat Obama had tijdens een bezoek aan het Wetenschapsmuseum van Sjanghai.

Die vragenrondje mocht evenmin via internet worden verslagen, aldus de Chinese autoriteiten. Een vraag over de vrijheid van informatie, die ondanks het verbod via het sociale netwerk Twitter binnenglipte, werd door Obama beantwoord: de president stelde dat hij soms wel eens wenste dat informatie in de VS niet zo vrijelijk vloeide “zodat ik niet steeds naar kritiek hoef te luisteren”, maar volgens Obama maakt de gedwongen confrontatie met afwijkende meningen hem uiteindelijk ‘een betere leider in een democratischer land’.

Bekijk meer van

China
banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.