anner smart octo

— dinsdag 3 juni 2008, 08:55

Opnieuw persprijs voor Chinese dissident

UPDATE Tijdens het congres van de World Association of Newspapers (WAN) heeft de journalist Li Changqing de Gouden Pen van Vrijheid ontvangen. Li kon de prijs niet zelf in ontvangst nemen, omdat hij het land niet mag verlaten. Hij voldeed in februari van dit jaar een celstraf van drie jaar wegens het "verzinnen en verspreiden van valse informatie" - een populaire beschuldiging door de Chinese autoriteiten. Li's vrouw Bao Dinling werd op het vliegveld gearresteerd en kon de prijs evenmin in ontvangst nemen. Uiteindelijk heeft een vriendin de prijs geaccepteerd. Deze Li Jianhong ontvluchtte China, na zelf ook te zijn gearresteerd. "Het is riskant om journalist te zijn in China. Om een goede journalist te zijn is niet alleen wijsheid, maar ook morele moed nodig", aldus Li in een voorgelezen toespraak. De Gouden Pen ging vorig jaar ook al naar een cyberdissident, journalist Shi Tao, die tot tien jaar celstraaf is veroordeeld.

Bekijk meer van

China

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.