training eu starters

— dinsdag 30 mei 2023, 09:44 | 0 reacties, praat mee

NYT-verslaggever Christiaan Triebert 30 juni in Den Haag

The New York Times-verslaggever Christiaan Triebert (32) is vrijdag 30 juni in Den Haag tijdens het Festival van de Journalistiek van de NVJ. Triebert wordt 's middags geïnterviewd door Frénk van der Linden over zijn werk en geeft in de avond commentaar op onderzoek naar het vertrouwen in de journalistiek. Laatste wijziging: 30 mei 2023, 10:55

Tijdens het festival in Beeld en Geluid in Den Haag zijn er meer vijftien sprekers over een breed scala aan journalistieke onderwerpen; de oorlog in Oekraïne, veiligheid op de werkplek, artificial intelligence, OSINT en fotojournalistiek.

Triebert, een Nederlandse onderzoeksjournalist, werkt sinds 2019 voor The New York Times. Hij staat bekend om het gebruik van open source intelligence (OSINT) en digitale verificatietechnieken om de waarheid achter complexe en vaak verborgen gebeurtenissen te onthullen. Hij begon zijn carrière als verslaggever en fotograaf in conflictgebieden zoals Irak en Oekraïne, en sloot zich in 2015 aan bij het online onderzoeksplatform Bellingcat. Daar droeg hij bij aan verschillende baanbrekende onderzoeken, zoals de mislukte staatsgreep in Turkije in 2016.

Triebert heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn journalistiek, waaronder de Pulitzerprijs in 2020 en 2022 met zijn NYT-team, de Innovation Award van de European Press Prize in 2017, en een World Press Photo Award in 2021. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de toonaangevende experts en pioniers op het gebied van OSINT en visuele onderzoeken.

Kaarten voor het festival en het hele programma vind je hier. Leden van de NVJ, nieuwe leden en introducees krijgen voordeel.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.