— dinsdag 13 juni 2023, 11:17 | 0 reacties, praat mee

Ilvy Njiokiktjien laat je kennismaken met drie fotografen

Internationaal vermaard fotograaf Ilvy Njiokiktjien (o.a. The New York Times, National Geographic, The Guardian) laat je 30 juni kennismaken met drie getalenteerde collega’s. Wil je erbij zijn, koop dan een kaart voor het Festival van de Journalistiek in Den Haag. Laatste wijziging: 13 juni 2023, 16:59

Het publiek doet actief mee aan de presentaties. Na een kort gesprek met Njiokiktjien is het eerst de beurt aan de fotografen zelf. Ze laten hun werk zien en vertellen waarom je hun project zou moeten steunen. Na de presentaties mag jij stemmen. De fotograaf met de meeste stemmen krijgt van het Festival een extra bijdrage om zijn of haar project te realiseren.

Wie komen er?
Roger Anis is een Egyptische documentaire fotograaf, editor en curator. Hij begon zijn carrière als fotojournalist in 2010 en zijn werk werd onder meer gepubliceerd via AP, Getty Images en The New York Times. Op het festival zal hij vertellen over zijn werk rondom de Nijl, waar hij volgend jaar mee verder wil gaan.

Pippilotta Yerna (1994) is geboren in Maastricht en studeerde in 2020 af in de richting documentairefotografie aan de Royal Academy of Art (KABK). Op het festival vertelt ze over haar project Crème de la creme. Hiervoor portretteert ze Jacoba, bijna 100 jaar oud, en Pippilotta’s oudtante. Ze leeft al jaren in hetzelfde appartement en volgt haar eigen plan, als authentiek individu.

Bernard Kalu (1989) werd geboren in Nigeria. In 2014 begon hij met fotograferen. Zijn werk werd onder andere gepubliceerd via The Lancet, Bloomberg en IFAD. Op het festival vertelt hij over zijn project ‘Unsootable’. Al decennia heerst er een bitterzoete verstandhouding tussen de bewoners van Nigeria en de bodemschatten in het land. Unsootable laat de gevolgen hiervan zien in beeld.

Meer informatie over de fotografen vind je hier.

De presentaties zijn een van de ruim tien onderdelen van het Festival van de Journalistiek. Kaarten vind je hier. Leden van de NVJ, nieuwe leden en introducees krijgen voordeel.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.