— dinsdag 22 september 2015, 11:05 | 0 reacties, praat mee

NYT in Thailand niet verschenen wegens ‘gevoelig’ artikel

The New York Times

De dinsdag-editie van de internationale versie van The New York Times is in Thailand niet verschenen, meldt de Volkskrant. De Thaise drukker besloot de krant niet uit te brengen vanwege een "te gevoelig" artikel over de huidige labiele gezondheidstoestand van de koning en de gevolgen voor de Thaise monarchie mocht hij komen te overlijden.

Thailand hanteert strikte regels omtrent berichtgeving over de koning. Het artikel in The International New York Times, met de kop ‘As Thai king ails, crown’s future unclear’, staat dinsdag op de voorpagina van alle Aziatische edities van de krant, behalve die in Thailand.

De Amerikaanse uitgever benadrukt dat hij de beslissing van de Thaise drukker niet ondersteunt. Abonnees worden verwezen naar de website van de krant, waar de volledige Aziatische editie wel te lezen is. Meer bij de Volkskrant

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.