— vrijdag 13 augustus 2021, 08:33 | 0 reacties, praat mee

NVJ wil visum voor Afghaanse journalisten die voor Nederlandse media werkten

Archiefbeeld van een Talibanstrijder in de stad Herat, vastgelegd in augustus 2021. - © AFP

Afghaanse journalisten die met Nederlandse media hebben samengewerkt zouden een visum moeten krijgen. Nu de Taliban opnieuw in rap tempo de touwtjes in handen krijgt in het land, zouden zij gevaar kunnen lopen.

Daartoe roept de NVJ op, in navolging van Britse media die vorige week een brandbrief stuurden aan premier Boris Johnson. De Britse media spraken van een dringende noodzaak om snel te handelen.

NVJ-secretaris Thomas Bruning sluit zich op Twitter aan bij die oproep. “Deze situatie betreft immers ook Afghaanse collega’s die met Nederlandse media hebben samengewerkt”, schrijft hij. Nederland laat op dit moment nog alleen Afghaanse tolken toe die met het ministerie van Defensie hebben samengewerkt.

Vanuit de politiek kwam eerder deze week ook de oproep om asielaanvragen van juristen en beveiligers die Nederland hielpen goed te keuren. Het ministerie van Defensie liet woensdag echter weten niet van plan te zijn meer groepen toe te laten. Dat zou kunnen leiden tot een “niet-beheersbare” stroom aan asielaanvragen. Meer bij Dagblad van het Noorden

Bekijk meer van

NVJ NVJ Afghanistan

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.