NVJ compleet lid

— maandag 24 januari 2011, 16:23

NVJ wil uitleg internetplannen Persgroep

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) heeft in een brief aan De Persgroep een mondelinge toelichting gevraagd over de aangekondigde samenvoeging en verhuizing van internetredacties van kranten AD, Parool, Trouw en Volkskrant naar Rotterdam. De webredactie van het AD zit daar al. Volgens dagblad-secretaris Tom Gibcus zijn er de afgelopen twee weken veel vragen over de verhuizing binnengekomen. De NVJ stoort zich aan het uitblijven van duidelijkheid; de beroepsorganisatie is door De Persgroep nog niet geïnformeerd, waartoe het volgens CAO-bepalingen wel verplicht is. De NVJ maakt zich zorgen over het losweken van hoofdredactionele verantwoordelijkheid voor print en internet, zoals nu vaak is vastgelegd in het redactiestatuut. Laatste wijziging: 13 augustus 2013, 19:47

Gibcus: “Uit de informatie die de NVJ onder ogen heeft gekregen lijken de voorgenomen plannen van De Persgroep aan dit redactiestatuut te tornen. Er vindt verplichte uitwisseling plaats van artikelen tussen de vier titels, titels krijgen slechts een paar kerngebieden in beheer, via charters zal worden bepaald wat de inhoud zal zijn van de webversies. Kortom, uit alles blijkt dat de hoofdredacteur niet meer de verantwoordelijkheid heeft over de redactionele inhoud.”

Het zal voor een hoofdredacteur moeilijk worden het profiel van zijn titel te bewaken, meent Gibcus.

Gibcus: “Aangezien de voorgenomen plannen van de Persgroep zowel arbeidsvoorwaardelijk als principieel invloed hebben op de dagelijkse werkzaamheden, zal de NVJ zoals al aangegeven De Persgroep vandaag verzoeken op korte termijn een mondelinge toelichting te geven over de voorgenomen plannen.”

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.