— donderdag 8 december 2016, 09:22 | 0 reacties, praat mee

NVJ vindt ‘blurren’ gezichten agenten onmogelijke eis

© ANP

Het onherkenbaar maken (blurren) van gezichten van politiemensen op straat is een onmogelijke eis. Dat zegt de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) in reactie op de dinsdag aangenomen motie van Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA). De motie beoogt een verbod op het publiceren van herkenbare gezichten van agenten op de openbare weg. Agenten die in beeld komen moeten het volgens de PvdA soms bekopen met beledigingen of bedreigingen.

Volgens algemeen secretaris van de NVJ, Thomas Bruning, moet deze motie zo snel mogelijk van tafel. Politieagenten hebben een publieke functie en die moet gecontroleerd kunnen worden. Met de maatregel van Marcouch krijgen agenten extra recht op privacy ten opzichte van burgers”, aldus Thomas Bruning, algemeen secretaris van de NVJ.

“Ik snap dat dat hinderlijk is, maar daar heb je wetten voor. Het plan van Marcouch heeft directe gevolgen voor het werk van alle journalisten: zij moeten vrij hun werk kunnen doen en zelf die afweging kunnen maken”, vindt Bruning.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.