— maandag 13 juni 2022, 19:45 | 0 reacties, praat mee

NVJ-leden stemmen in met Werkcode DPG Media

© ANP / Martijn Beekman

De leden van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) hebben ingestemd met de Werkcode die de belangenvereniging begin juni heeft afgesproken met DPG Media. 92 procent van de stemmers koos voor de Werkcode. Als gevolg daarvan gaat de Werkcode op 1 juli in. Laatste wijziging: 14 juni 2022, 11:09

Dat meldt de NVJ. De Werkcode bepaalt dat DPG Media-freelancers voortaan een tarief ontvangen dat gelijkstaat aan 167 procent van het loon in de cao, met een absoluut minimum van 30 euro per uur. Daarnaast is het opdrachttarief voor fotojournalisten in de regio met bijna 20 procent verhoogd en worden tarieven jaarlijks geïndexeerd.

Alle NVJ-leden die freelance werkzaam zijn voor DPG Media mocht hun stem uitbrengen. Milen van Boldrik, secretaris NVJ Zelfstandigen en NVF Fotojournalisten, noemt de Werkcode een historische afspraak. “We hebben nu echt een stap gezet met DPG Media naar eerlijke tarieven, gekoppeld aan de cao waarbinnen indexatie een vast onderdeel vormt. We zijn blij dat onze achterban dit ook zo ziet en dat daarmee de Werkcode een feit is.”

Over een jaar wordt de Werkcode geëvalueerd. Tijdens die evaluatie wordt gekeken of de Werkcode in de praktijk heeft geleid tot een positief resultaat.

Lees ook: Graag vinger aan de pols bij Werkcode DPG Media en NVJ

Bekijk meer van

NVJ NVJ DPG Media

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.