— donderdag 12 december 2019, 16:13 | 0 reacties, praat mee

NVJ-leden stemmen in met nieuwe cao Uitgeverijbedrijf

© Pixabay

De nieuwe cao voor het Uitgeverijbedrijf is een feit. Een grote meerderheid van de NVJ-leden (87 procent) stemde in met het resultaat, meldt de NVJ.

De behaalde resultaten in het kort: loonsverhoging van 3 procent vanaf 1 november 2019, gelijke beloning voor gelijk werk: de NVJ gaat in gesprek met een aantal grote mediabedrijven over tarieven voor freelancers en het instroom generatiepact is verlengd tot en met 31 december 2022. Jongere werknemers kunnen makkelijker instromen; oudere werknemers kunnen met behoud van volledige pensioenopbouw geleidelijk afbouwen.

Omdat de volgende cao-onderhandelingen begin 2020 alweer plaatsvinden is tijdens deze onderhandelingsronde gekozen voor een korte looptijd: de cao loopt op 31 juli volgend jaar alweer af. De huidige cao eindigde al op 31 mei van dit jaar.

Ook de leden van CNV en Unie hebben ingestemd met de cao. De FNV beraadt zich nog of zij dit akkoord zullen ondertekenen, zij stemden tegen.

Bekijk meer van

NVJ NVJ cao Uitgeverijbedrijf

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.