— donderdag 8 september 2022, 11:48 | 0 reacties, praat mee

AVROTROS helpt medewerkers de inflatie het hoofd te bieden: 100 euro erbij

© Sander Koning/ANP

Alle AVROTROS-medewerkers met een CAO-contract krijgen maandelijks een extra bedrag van 100 euro netto. Dit bedrag zal tot het einde van het jaar worden uitgekeerd. De omroep hoopt dat haar medewerkers daarmee de door de inflatie uitzonderlijk gestegen kosten in hun levensonderhoud kunnen betalen. Laatste wijziging: 9 september 2022, 08:40

“Over augustus is de inflatie zelfs verder opgelopen naar 12 procent. Dat is het hoogste cijfer ooit in Nederland gemeten. De overheid zal pas vanaf 2023 maatregelen nemen om de afgenomen koopkracht te compenseren”, schrijft de omroep in een mail aan haar werknemers.

“Om toch een snelle oplossing te vinden voor de huishoudens die in de problemen komen, wijst het kabinet ook op de verantwoordelijkheid van werkgevers. ‘Een groot gedeelte van de koopkrachtreparatie moet van loonstijgingen komen’, aldus minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid).”

AVROTROS had geen mogelijkheid om de CAO open te breken, maar doordat er eerder is bezuinigd op organisatiekosten komt er dit jaar geld vrij. “We hebben daarom besloten dit aan te wenden om zo een bijdrage te kunnen leveren aan jullie gestegen kosten.”

“We beseffen dat dit lang niet al jullie problemen oplost, maar hopen met dit gebaar een klein verschil te kunnen maken.”

NVJ hoopt op navolging
De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) juicht het initiatief van AVROTROS van harte toe, laat secretaris Omroep Wais Shirbaz aan Villamedia weten.

“We hopen dat alle omroepen en andere mediaorganisaties dit voorbeeld gaan volgen en hun medewerkers een crisiscompensatie geven. Freelance journalisten en programmamakers moeten ook gecompenseerd worden, omdat zij net als alle andere collega’s hard geraakt worden door de torenhoge inflatie en het koopkrachtverlies.”

De NVJ wil de komende weken met haar leden, de ondernemingsraden, redactieraden en mediaorganisaties in gesprek om gezamenlijk tot een passende aanpak te komen voor deze uitzonderlijk moeilijke situatie.

Bekijk meer van

inflatie AVROTROS

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.