— donderdag 6 juli 2017, 12:29 | 0 reacties, praat mee

NVJ en Genootschap steunen Al Jazeera

© Stan Honda / AFP

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren (NGH) hebben een brief gestuurd naar de Saudische ambassadeur over de eis van het land om tv-zender Al Jazeera te sluiten. De NVJ en het Genootschap maken zich door die eisen ernstig zorgen over de persvrijheid in het Midden-Oosten. Laatste wijziging: 6 juli 2017, 13:06

Saudi-Arabië heeft samen met de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte en Bahrein de economische en diplomatieke banen met Qatar verbroken. De vier landen beschuldigen Qatar ervan de regio te destabiliseren door steun te leveren aan terroristische organisaties. Qatar ontkent, maar wil het land dat de banden weer worden hersteld dan moet Qatar voldoen aan dertien eisen, waaronder de sluiting van televisiezender Al Jazeera.

De NVJ en het Genootschap willen dat het viertal “de vrijheid van de pers te respecteren” en de eis tot sluiting van tafel te halen. Ook zouden de kantoren van Al Jazeera en andere Qatar media in die vier landen die al gesloten zijn, heropend moeten worden.

“Het Midden-Oosten heeft, net als de rest van de wereld, recht op informatie. Daarbij is het belangrijk dat elke mening gehoord kan worden. Maak de pers gen onderdeel van uw strijd. De pers heeft een eigen onafhankelijke rol. Wij roepen u op deze te waarborgen.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.