website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

NVJ en Genootschap steunen Al Jazeera

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in censuur op donderdag 6 juli 2017, 12:29

© Stan Honda / AFP

Nieuws

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren (NGH) hebben een brief gestuurd naar de Saudische ambassadeur over de eis van het land om tv-zender Al Jazeera te sluiten. De NVJ en het Genootschap maken zich door die eisen ernstig zorgen over de persvrijheid in het Midden-Oosten.

Saudi-Arabië heeft samen met de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte en Bahrein de economische en diplomatieke banen met Qatar verbroken. De vier landen beschuldigen Qatar ervan de regio te destabiliseren door steun te leveren aan terroristische organisaties. Qatar ontkent, maar wil het land dat de banden weer worden hersteld dan moet Qatar voldoen aan dertien eisen, waaronder de sluiting van televisiezender Al Jazeera.

De NVJ en het Genootschap willen dat het viertal “de vrijheid van de pers te respecteren” en de eis tot sluiting van tafel te halen. Ook zouden de kantoren van Al Jazeera en andere Qatar media in die vier landen die al gesloten zijn, heropend moeten worden.

“Het Midden-Oosten heeft, net als de rest van de wereld, recht op informatie. Daarbij is het belangrijk dat elke mening gehoord kan worden. Maak de pers gen onderdeel van uw strijd. De pers heeft een eigen onafhankelijke rol. Wij roepen u op deze te waarborgen.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.