— maandag 7 augustus 2017, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Israël wil Al Jazeera uit de lucht hebben

© AFP

De Arabische nieuwszender Al Jazeera is niet langer welkom in Israël. Israël wil de kantoren van de Arabische nieuwszender Al Jazeera in Jerusalem sluiten en trekt alle perskaarten die aan journalisten zijn verstrekt in. Kabelbedrijven worden verder gevraagd de zender niet meer door te geven. Israël beschuldigt de zender er van steun te verlenen aan terroristische organisaties.

De Israëlische minister van Communicatie, Ayoub Kara, kondigde dat aan op een persconferentie, waar Al Jazeera ook niet bij aanwezig mocht zijn.

De zender is volgens Kara de spreekbuis geworden van Islamitische Staat, Hamas, Hezbollah en Iran. Al Jazeera heeft alle beschuldigingen van de hand gewezen.  Wanneer de maatregelen precies van kracht worden, is onduidelijk.

Israël baseert zijn beslissing op het soortgelijk verbod op de zender door Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Egypte en Bahrein. Die vier landen verbraken in juni de economische en diplomatieke banden met Qatar. De emir van dat land financiert de zender. Ze beschuldigen Qatar ervan de regio te destabiliseren door steun te leveren aan terroristische organisaties. Al Jazeera zou daar aan meewerken en dus willen ze de zender sluiten. Meer bij de BBC / Reuters / Al Jazeera

Bekijk meer van

Qatar Israël Al Jazeera

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.