website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Israël wil Al Jazeera uit de lucht hebben

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in censuur op maandag 7 augustus 2017, 09:03

© AFP

Nieuws

De Arabische nieuwszender Al Jazeera is niet langer welkom in Israël. Israël wil de kantoren van de Arabische nieuwszender Al Jazeera in Jerusalem sluiten en trekt alle perskaarten die aan journalisten zijn verstrekt in. Kabelbedrijven worden verder gevraagd de zender niet meer door te geven. Israël beschuldigt de zender er van steun te verlenen aan terroristische organisaties.

De Israëlische minister van Communicatie, Ayoub Kara, kondigde dat aan op een persconferentie, waar Al Jazeera ook niet bij aanwezig mocht zijn.

De zender is volgens Kara de spreekbuis geworden van Islamitische Staat, Hamas, Hezbollah en Iran. Al Jazeera heeft alle beschuldigingen van de hand gewezen.  Wanneer de maatregelen precies van kracht worden, is onduidelijk.

Israël baseert zijn beslissing op het soortgelijk verbod op de zender door Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Egypte en Bahrein. Die vier landen verbraken in juni de economische en diplomatieke banden met Qatar. De emir van dat land financiert de zender. Ze beschuldigen Qatar ervan de regio te destabiliseren door steun te leveren aan terroristische organisaties. Al Jazeera zou daar aan meewerken en dus willen ze de zender sluiten. Meer bij de BBC / Reuters / Al Jazeera

 

 

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.