— vrijdag 4 november 2016, 09:38 | 0 reacties, praat mee

NU.nl gaat samenwerken met CNN op gebied van online video

Video's en live beelden van de internationale nieuwszender CNN zullen vanaf half november te zien zijn in de apps en op de site van NU.nl. CNN plaatst dagelijks velen video's van internationale nieuwsgebeurtenissen, waar NU.nl de belangrijksten van zal publiceren. NU.nl zal ook gebruikmaken van de livestream van CNN, waardoor bij groot internationaal nieuws de laatste beelden online kan uitzenden. Waar nieuws eerst alleen kort en bondig in tekst en foto's werd gebracht, ziet NU.nl dat nieuws steeds meer in de vorm van video wordt bekeken. Het aantal videoviews is het afgelopen jaar meer dan verdubbeld. Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl, is blij met de samenwerking met CNN: "Zo is de cirkel rond: NU.nl is opgericht naar het voorbeeld van CNN, die toen als één van de weinigen in de wereld al snel en overzichtelijk online het nieuws brachten. Nu werken we samen om online video naar een hoger plan te brengen." Meer bij Sanoma

Bekijk meer van

NU.nl CNN

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.