banner festival 23

— vrijdag 22 november 2019, 09:04 | 0 reacties, praat mee

NU.nl voorzichtig aan het experimenteren met TikTok

© Dado Ruvic / Reuters

NU.nl gaat de komende maanden uitzoeken hoe nieuwsmakers het sociale medium TikTok kunnen inzetten. Het experiment is al begonnen: op het account @checkNU zijn vorige week de eerste posts geplaatst. Ondanks het nog lage aantal volgers werd de tweede video op @checkNU zo’n 10.000 keer bekeken, drie keer zoveel als op het op jongeren gerichte Instagram-kanaal van het nieuwsmerk. Laatste wijziging: 22 november 2019, 09:33

Dat meldt Emerce. NU.nl vindt TikTok een interessant platform, vanwege de relatief jonge doelgroep, aldus hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman. Het sociale netwerk is vooral populair onder jongeren: tweederde van de gebruikers is onder de dan dertig jaar. Op dat uit China afkomstige platform plaatsen zij video’s van 15 tot 60 seconden lang.

“NU.nl wil het gesprek van de dag faciliteren.  Hoe we dat met TikTok moeten doen, weten we nog niet”, aldus Hoekman. “We weten een heleboel niet, maar dan kun je speculeren of het uitproberen en leren.” In de Verenigde Staten experimenteren onder andere NBC News en The Washington Post al met het platform.

Het experiment met TikTok past in de lijn die NU.nl eerder dit jaar inzette met de lancering van het jongerenmerk NUjunior en het Instagram-account @checknu. “Wij zijn de grootste nieuwssite van Nederland en willen er echt voor iedereen zijn”, aldus Hoekman destijds. “Ons bereik bij kinderen en jongeren kan beter dus willen we daar wat extra’s doen.”

Bekijk meer van

TikTok NU.nl

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.