— donderdag 19 september 2019, 08:10 | 0 reacties, praat mee

NU.nl lanceert platformen voor kinderen en jongeren

Gert-Jaap Hoekman

Nieuwssite NU.nl heeft vandaag twee nieuwe platformen gelanceerd: NuJunior voor kinderen tot 12 jaar en CheckNu voor jongeren tussen de 12 en de 18 jaar. Het eerste platform heeft een website, YouTube-kanaal en Instagram-account, het tweede is alleen te vinden op Instagram.

Op beide platformen staat het nieuws centraal. De inhoud en de vorm worden aangepast aan de leeftijd van de bezoekers. NuJunior is kleurrijker dan de volwassen variant, CheckNu heeft bewerkte foto’s, korte teksten en gaat ook videoverhalen brengen (stories).

Voor de nieuwe merken werken vier redacteuren. Voor CheckNu worden binnenkort jongeren geworven die onder begeleiding en tegen betaling zelf de stories gaan maken.

NU-hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman: ‘Wij bestaan dit jaar twintig jaar. Wij zijn de grootste nieuwssite van Nederland en willen er echt voor iedereen zijn. Ons bereik bij kinderen en jongeren kan beter dus willen we daar wat extra’s doen.’

Er staan geen advertenties op de platformen, wel komt er branded content op. Hoekman: ‘En het is een manier om kinderen en jongeren al kennis met ons te laten maken.’

Hij verwacht niet direct het bereik van concurrent NOS (groot met het JeugdJournaal en NOS Stories) te evenaren. ‘Maar we hebben al 175.000 volgers op Instagram met NU.nl dus ik verwacht toch wel dat we een deuk in een pakje boter kunnen slaan.’

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.