— maandag 30 juli 2018, 13:34 | 0 reacties, praat mee

NU.nl: teruggekeerd NUjij-platform leidt tot betere artikelen

ANP

Het is op de kop af honderd dagen geleden dat nieuwssite NU.nl het reactieplatform NUjij weer terugbracht. De site werd in 2016 opgeheven omdat NU.nl zich wilde bezighouden met het verslaan van het laatste nieuws, in plaats van het modereren van discussies. Volgens de redactie is het hernieuwde NUjij aanleiding tot betere artikelen en leidt het tot meer betrokken gebruikers en een completer beeld.

Gemiddeld gebruiken ruim honderdduizend mensen het reactieplatform, goed voor wekelijks rond vijfentwintigduizend reacties. In de afgelopen drie maanden werden reacties 2,5 miljoen keer gelezen.

De NUjij-gebruikers komen vaker terug en bezoeken meer pagina’s op NU.nl, meldt de redactie. De reacties leiden dagelijks tot verbeteringen van tientallen artikelen, aldus redactiechef Colin van Hoek.

“Dat kan gaan om kleine verbeteringen, maar zo’n vijf keer per dag voegen we ook echt belangrijke informatie of uitleg toe die een bericht duidelijker maakt”, aldus Van Hoek.

Doordat NUjij-gebruikers volgen hem een brede laag van de bevolking vertegenwoordigen, zijn de reacties ook breed. Van Hoek: “De beste reacties lichten wij uit en zo krijgen de bezoekers een goed beeld van verschillende visies op bijvoorbeeld een staking, de situatie in Israël of de uitspraken van minister Blok. Dat zijn soms ook visies die wij in een normaal nieuwsbericht moeilijk kwijt kunnen.”

De NUjij-redactie wordt structureel uitgebreid en de nieuwssite kijkt hoe reacties “nog beter” in artikelen kunnen worden geïntegreerd. De interactie tussen lezer en reactie moet bovendien worden aangejaagd door specifieke groepen uit te nodigen om te reageren.

Bekijk meer van

NUjij NU.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.