— maandag 31 augustus 2020, 08:45 | 0 reacties, praat mee

NTR Podcastprijs 2020 naar Ischa den Blanken en Joost Schulte

Ischa den Blanken - © NTR Podcastprijs

Ischa den Blanken en Joost Schulte zijn zondag de prijswinnaars geworden van de NTR Podcastprijs 2020. Zij zien hun podcasts beloond met respectievelijk de eerste en de tweede prijs.

Spoken-word artiest Ischa den Blanken maakte samen met sounddesigner Bastiaan Benjamin en producer Max Ligtenberg de podcast “Danny | Jenny”. In deze podcast ontmoeten een jongen en een meisje elkaar tijdens een nachtje stappen. Niet het typische boy-meets-girl maar een schimmige zedenschets die zijn dieptepunt vindt in een duister tafereel.

Joost Schulte, DJ bij 3FM en historicus ontwikkelde de podcastserie “Het GeschiedLied”. Geschiedenisverhalen worden doorgaans verteld in boeken, musea en films of series. In GeschiedLied is muziek het medium om historische verhalen te vertellen. De maker zoomt steeds in op één liedje dat over een historische gebeurtenis gaat.

De NTR wil met deze prijs, naast het vieren van het medium podcast, een podium bieden voor aankomende podcastmakers, hen richting geven en luisteraars kennis laten maken met hun werk. Meer bij NTR

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.