data als kans

— maandag 1 juli 2019, 09:30 | 0 reacties, praat mee

NTR maakt twee jaar geen nieuwe afleveringen van Sesamstraat

© Ade Johnson / Kippa

De NTR zal in elk geval de komende twee jaar geen nieuwe afleveringen maken van Sesamstraat. De omroep blijft wel herhalingen uitzenden van het kinderprogramma, meldt de omroep in een persbericht. Laatste wijziging: 1 juli 2019, 09:33

De omroep noemt het besluit “een moeilijke keuze, maar wel een die binnen de huidige financiële mogelijkheden van NPO en NTR te verdedigen is”. Het is niet bekend wat er met het kinderprogramma over twee jaar gaat gebeuren, meldt NU.nl.

Acteur Aart Staartjes, die al bijna veertig jaar de rol van Meneer Aart speelt, heeft kwaad gereageerd op het nieuws. Hij zegt het nieuws via de media vernomen te hebben. “Ik heb helemaal niets van de producenten of omroep zelf gehoord, terwijl ik al 38 jaar aan het programma werk. Dat je dan via via te horen moet krijgen dat je niet meer nodig bent, vind ik heel erg.”

De woordvoerder zegt dat het team per mail op de hoogte is gesteld en dat zij hierbij ook zijn uitgenodigd om over een paar weken bijeen te komen, zodat er toelichting over deze beslissing kan worden gegeven. “Ze hebben maanden moeten wachten, de onderhandelingen duurden tot onze spijt langer.”

Er was al lange tijd onduidelijkheid over de toekomst van het kinderprogramma. Staartjes liet in meerdere interviews weten dat er sinds maart 2018 geen nieuwe afleveringen meer zijn gemaakt van Sesamstraat. Toen het programma in 2015 niet meer te zien was op de reguliere netten van de publieke omroep, maar op Zappelin Xtra, een van de themakanalen van de NPO, zei hij dat ze het programma daarmee de nek omdraaiden.

Bekijk meer van

Sesamstraat Aart Staartjes

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.