— vrijdag 6 november 2015, 08:49 | 0 reacties, praat mee

Protesten om verhuizing Sesamstraat

ANP KIPPA / Ade Johnson

Het populaire kinderprogramma Sesamstraat is vanaf 1 januari niet meer te zien op de reguliere netten van de publieke omroep. Het dagelijkse kinderuurtje maakt vanaf dat moment plaats voor het programma Tijd voor MAX, dat nu nog op NPO 2 wordt uitgezonden. Helemaal verdwijnen doet Sesamstraat niet. Het kinderprogramma verhuist naar Zappelin Xtra, een van de themakanalen van de NPO. Het kinderuurtje verdwijnt omdat kinderen steeds meer op een andere manier naar programma's kijken, verklaart een woordvoerder van de NPO, die tegenover de Volkskrant stelt dat de ochtenduitzending op NPO 3 wel gehandhaafd blijft. Direct nadat het nieuws donderdagavond uitlekte ontstond er een storm aan kritiek op sociale media, waar de eerste protestpagina's dezelfde avond werden opgetuigd. Ook Sesamstraat-acteur Aart Staartjes reageert geschrokken tegenover HP/De Tijd. "Met een verhuizing naar een themakanaal draaien ze het programma de nek om." Sesamstraat wordt sinds 1976 uitgezonden op de Nederlandse televisie.

Bekijk meer van

Sesamstraat

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.