e learning nvj

— donderdag 10 februari 2022, 09:58 | 0 reacties, praat mee

NSP/Zilveren Camera Sportfoto 2021 naar Robin van Lonkhuijsen

Mountainbiker Mathieu van der Poel, bevroren in zijn val tijdens de Olympische Zomerspelen in Tokyo. | Robin van Lonkhuijsen / ANP

Fotograaf Robin van Lonkhuijsen (ANP) heeft de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar 2021 met de foto van de val van Mathieu van der Poel tijdens de Olympische Spelen in Tokyo. Er waren 202 foto's ingezonden voor de jaarlijkse persprijs. Laatste wijziging: 10 februari 2022, 10:02

De jury prijst hoe Van Lonkhuijsen op de juiste plek stond en vaardig het meest dramatische beeld selecteerde uit zijn stapel foto’s. Van Lonkhuijsen vertelt over de totstandkoming:

“Ik trok mijn toestel mee en keek daarna weer naar rechts, waar weer een renner in oranje aankwam. Plotseling hoorde ik oh’s en ah’s. Pas toen hij op de grond lag, dacht ik: ‘Jee, dat is Mathieu van der Poel’. Weg medaillekansen, daarvoor waren we gekomen. Ik heb meteen mijn foto’s midden in de Nederlandse nacht naar de redactie van het ANP gestuurd, want dit was een bijzonder beeld. Ik had de mazzel dat ik de goede plek had gekozen, op mijn foto’s zie je zijn gezicht, bij veel andere foto’s alleen zijn helm.”

De jury bestond dit jaar uit Mathilde Dusol (fotograaf), Louis van der Vuurst (oud-fotograaf van Ajax) en René Bouwman (fotograaf en juryvoorzitter). Van Lonkhuijsen ontvangt een Kristallen Camera van glaskunstenaar Ming Hou Chen en een waardecheque van 1250 euro.

De NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar is een samenwerking tussen de Nederlandse Sport Pers (vertegenwoordiger van circa 550 sportjournalisten en -fotografen) en de stichting Zilveren Camera.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.