training eu starters

— dinsdag 28 januari 2020, 09:11 | 0 reacties, praat mee

Frank Heinen Sportjournalist van het Jaar en Marcel van Hoorn wint NSP/Canon Zilveren Camera Sportfoto 2019

Mathieu van der Poel na zijn nooit meer verwachte zege in de Amstel Gold Race. - © Marcel van Hoorn

Frank Heinen is verkozen tot Sportjournalist van het Jaar. Dit werd maandagavond bekendgemaakt tijdens een evenement georganiseerd door de Nederlandse Sport Pers (NSP). Freelance fotograaf Marcel van Hoorn is de winnaar geworden van de NSP/Canon Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar 2019. Hij won de prijs met een foto van Mathieu van der Poel na zijn nooit meer verwachte zege in de Amstel Gold Race. Laatste wijziging: 28 januari 2020, 15:01

Heinen is columnist, schrijver en maker van tv-portretten over bijzondere voetballers. Hij werkt(e) voor de Volkskrant, Studio Voetbal, HP DeTijd, Hard Gras, De Muur en schreef diverse boeken. De jury roemt vooral zijn columns. “Zijn columns zijn altijd verbazingwekkend, zetten je aan tot denken en doen je naar meer en andere percepties van hem verlangen”, aldus de jury over Heinen. “Wat ons betreft mag hij op zoveel mogelijk fronten en in zoveel mogelijk media uitblinken.”

“De winnaar van de NSP/Canon Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar 2019 is een fotograaf die in één foto laat zien wat vakmanschap en oog voor detail inhouden. Hij heeft in de totale chaos van de finish van de Amstel Gold Race 2019 een magistrale sprint achter de winnaar aan gemaakt en te midden van die wanorde een prachtige, emotionele foto van de winnaar weten te maken”, aldus de jury over de foto van Marcel van Hoorn, waar hij 2.500 euro mee won.

Met dit beeld dingt van Hoorn mee naar de Zilveren Camera, waarvan de winnaar op zaterdag 1 februari bekend wordt gemaakt. De tweede en derde prijs ging naar Ronald Hoogendoorn, zijn totale prijzengeld kwam uit op 1.500 euro.

De winnaar en meer mooie sportfoto’s komen tot leven in deze video:

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.