— woensdag 30 september 2020, 15:20 | 0 reacties, praat mee

NSP wil gesprekken over coronamaatregelen voor pers bij sportwedstrijden

© ANP / Robert Vos

De Nederlandse Sportpers (NSP) wil deze week met sportclubs om de tafel om te praten over de mogelijkheid een uitzondering te maken voor pers bij sportwedstrijden. Vanwege opgeschaalde maatregelen rondom het coronavirus die onder andere publiek bij voetbalwedstrijden verbieden, mogen de komende drie weken maximaal acht sportfotografen en vijftien sportjournalisten in stadions worden toegelaten.

De nieuwe regelingen betekenen “een forse streep door de rekening van de media”, aldus algemeen secretaris Gerard den Elt op de website van NSP. “De NSP was juist met de clubs in gesprek om – waar mogelijk het aantal veldposities voor fotografen uit te breiden. Enkele clubs waren tot verdere uitbreiding bereid, maar de aanscherping van de coronamaatregelen voor tenminste de komende drie weken maakt dat nu onmogelijk.”

Bij de gesprekken die NSP deze week met de clubs wil voeren, wil de organisatie proberen de schaarste zo eerlijk mogelijk te verdelen. Wat de aangescherpte maatregelen betekenen voor verslaggeving bij amateuteurwedstrijden is volgens NSP nog niet bekend.

Bekijk meer van

NSP coronavirus

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.