— donderdag 1 oktober 2020, 14:03 | 0 reacties, praat mee

Pers mag aanwezig zijn bij sportwedstrijden

© Robin van Lonkhuijsen / ANP

Ondanks aangescherpte coronamaatregelen mag er toch meer sportpers aanwezig zijn bij sportwedstrijden. Vanwege opgeschaalde maatregelen rondom het coronavirus zouden de komende drie weken maximaal acht sportfotografen en vijftien sportjournalisten in stadions worden toegelaten. Dat is nu aangepast, meldt de Nederlandse Sport Pers (NSP), na overleg met NOC*NSF.

Daar zijn wel voorwaarden aan verbonden.

De NSP en NVJ lieten woensdag weten een uitzonderingspositie te willen voor de sportpers bij de maatregel om geen publiek meer toe te laten bij (amateur)sportwedstrijden. NOC*NSF hebben laten weten dat de sportpers niet wordt gezien “als toeschouwers, maar als beroepsgroep waarbij het niet mogelijk is dit vanuit huis te doen. Juist nu publiek in deze tijd de wedstrijd op locatie niet kan volgen is verslaggeving extra belangrijk. Lokaal, regionaal en landelijk.”

Voor media geldt dat zij zich (als gebruikelijk) vooraf aanmelden maar ook registreren en een gezondheidscheck doen. Om drukte te voorkomen kan de bond, club, of veiligheidsregio waar de sportwedstrijd plaatsvindt nadere regels stellen die het aantal personen beperken, zowel per medium als in totaal. De gezondheid van de sporters en de media staat daarbij voorop. Een mixed zone, in welke vorm dan ook, kan ingericht worden waarbij de 1,5 meter voor iedereen in acht wordt genomen, net als het dringende advies dan wel de verplichting in publiek toegankelijke binnenruimtes mondkapjes te gebruiken. De club(s) en/of organisatoren wordt geadviseerd dit vooraf te regelen en communiceren om verwarring na afloop te voorkomen. Voor meer informatie en regels kijk bij NSP

Lees ook:
NSP wil gesprekken over coronamaatregelen voor pers
bij sportwedstrijden
(30 september 2020)

Bekijk meer van

NSP coronavirus

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.