word studentlid

— woensdag 14 november 2018, 10:08 | 0 reacties, praat mee

NSP en Zilveren Camera introduceren één sportfotovakprijs

NSP en Zilveren Camera introduceren één sportfotovakprijs
Gerard den Elt van de Nederlandse Sport Pers en Marcel Molle van Stichting De Zilveren Camera

De Stichting Nederlandse Sport Pers en het bestuur van Stichting De Zilveren Camera hebben besloten samen één nationale sportfotoprijs in het leven te roepen. Deze NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar (zoals de gezamenlijke prijs officieel heet, red.) zal volgend jaar voor het eerst voor het eerst worden uitgereikt. Laatste wijziging: 14 november 2018, 10:14

Vorige week introduceerde De Zilveren Camera ook een Publieksprijs.

Winkelketen Cameraland was al sponsor van NSP-Fotoprijs en zal dat ook zijn voor de gecombineerde sportfotoprijs. De winnaar krijgt een cheque ter waarde van 2500 euro. Nummers twee en drie krijgen een cheque van respectievelijk duizend en vijfhonderd euro.

Stichting Nederlandse Sport Pers en Stichting De Zilveren Camera stellen dat één nieuwe prijs tal van voordelen heeft, waaronder gezamenlijk optrekken bij de promotie van sportfotografie en een belangrijke impuls geven aan sportfotografen, die hun werk in moeilijke marktomstandigheden moeten doen.

“Met deze samenwerking hopen wij meer sportfotografen aan te sporen om in te zenden. Het beste beeld kan alleen winnen als het ook daadwerkelijk ingezonden wordt! We zien het als onze taak om ook de sportfotografie onder de aandacht te brengen van een groter publiek. Sport wordt door veel mensen gekeken en beoefend, er is hiermee een grote groep die interesse heeft in deze tak van sport binnen de journalistiek. Wij hopen met deze prijs dan ook sportfotografie meer te verbinden met de kijker”, zegt Marcel Molle, voorzitter van Stichting De Zilveren Camera.

De stemmingsronde voor de fotografische vakprijs opent volgend jaar op 23 januari tot medio maart. Op 31 maart 2019 is dan de eerste officiële uitreiking van de Zilveren Camera Publieksprijs. Fotografen die willen inzenden voor de Zilveren Camera 2018 kunnen dat vanaf 1 december aanstaande. De inschrijving loopt tot 3 januari 2019.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.