website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Zilveren Camera introduceert publieksprijs

Lars Pasveer — Geplaatst in fotografie op donderdag 8 november 2018, 14:49

De Zilveren Camera Publieksjury: Birgit Donker, Sanne Donders, Humberto Tan | Erik Brinkhorst

De Zilveren Camera Publieksjury: Birgit Donker, Sanne Donders, Humberto Tan | Erik Brinkhorst

Nieuws De Zilveren Camera, de Nederlandse prijs voor fotojournalistiek en documentaire fotografie, introduceert dit jaar voor het eerst een publieksprijs. Voor deze Zilveren Camera Publieksprijs kan worden gestemd op foto's die door een vakjury zijn geselecteerd uit het totale aanbod van inzendingen.

De jury van publieksprijs bestaat uit: directeur Nederlands Fotomuseum Birgit Donker, fotografe Sanne Donders en presentator Humberto Tan. Er kan zowel via internet als in het Museum Hilversum (waar de Zilveren Camera wordt uitgereikt, red.) worden gestemd.

De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door winkelketen CameraNU.nl. “We zijn blij met deze nieuwe prijs. Dankzij de samenwerking kunnen we een breder publiek betrekken”, aldus Zilveren Camera-voorzitter Marcel Molle. De winnaar ontvangt tegoedbonnen ter waarde van 1500 euro.

De stemmingsronde voor de fotografische vakprijs opent volgend jaar op 23 januari tot medio maart. Op 31 maart 2019 is dan de eerste officiële uitreiking van de Zilveren Camera Publieksprijs. Fotografen die willen inzenden voor de Zilveren Camera 2018 kunnen dat vanaf 1 december aanstaande. De inschrijving loopt tot 3 januari 2019.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.